huidbehandeling met de Mesogun

Mesogun

Een mesogun brengt met vele prikjes kleine hoeveelheden hyaluronzuur onder de huid aan. Deze behandeling kan de huid dus gelijkmatig behandelen maar het is daarmee niet mogelijk specifieke aanpassingen te doen. 

De huid wordt door de vele kleine prikjes geactiveerd en de aanmaak van collageen wordt bevorderd. De filler (hyaluron) geeft de huid daarnaast weer volume.

Het resultaat is na een paar dagen (als de huid is gekalmeerd) goed te zien.

Waarom geen mesogun voor de lippen

De mesogun werkt goed voor de huid, maar is niet voldoende toepasbaar en veilig voor de lippen.
Door de vele prikjes die gezet worden met de mesogun is er meer kans op:

  • irritatie
  • overbelasting
  • blauwe plekken
  • ontsteking
  • vernauwing en zelfs blokkeren van vaten

Na de behandeling met de mesogun zijn je lippen hard aan het werk om alle beschadigingen te repareren. De lippen zijn wat rood en opgezwollen. Het resultaat is pas zichtbaar als de lippen weer gekalmeerd zijn en het vocht is afgevoerd. Uiteindelijk blijft het hele dunne laagje filler achter wat voor de huid goed is, maar voor je lippen niet veel doet.

Een behandeling door een gecertificeerd medisch arts met enkel een injectie is veiliger, geeft minder irritatie (paar prikjes), minder kans op irritaties en ontstekingen en bij het eventueel raken van bloedvaten is een tegen middel direct beschikbaar (hyaluronidase). Schoonheidsspecialisten hebben dit middel niet beschikbaar en mogen het ook niet gebruiken.

Wat voor behandeling dan wel?

We willen de lippen zo min mogelijk schade toe doen. Ook willen we bloedvaten (oa haarvaten) vermijden te raken. Voordat we gaan behandelen willen we dus eerst weten hoe jouw lippen in elkaar zitten. Dat kunnen we met een echo doen. We zien daarmee de dikte, haarvaten en andere aspecten van je lippen. Met die informatie kunnen we gewenste hoeveelheden filler inbrengen.

De behandeling gaat met een reguliere dunne naald en je voelt enkel een paar lichte prikjes.

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven

FAQ

Wat zijn rimpels?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Bij een blijvende rimpel is er sprake van een tekort aan collageen, elastine en hyaluronzuur. Naarmate we ouder worden nemen deze stoffen af en wordt onze huid rimpelig en minder glad. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Het eiwit elastine zorgt ervoor dat het weefsel kan rekken (elasticiteit). Hyaluronzuur heeft de eigenschap om vocht aan zich te binden. Een verminderde aanwezigheid hiervan resulteert in een verslapte huid, rimpels en volumeverlies. Met injectables kunnen de tekenen van veroudering verzacht en zichtbaar verminderd worden.

Hoe krijg je rimpels weg?

Rimpels in het gezicht verwijderen kan met behulp van fillers of een tijdelijke spierontspanner. Crèmes daarentegen zijn niet in staat om volume in de huid te brengen of spieren te ontspannen.

Ik wil een strakker gezicht zonder operatie, kan dat?

Groeven en rimpels opvulllen door middel van fillers zorgt voor een toename van volume in het gezicht . Het strijkt de ingevallen gebieden, fijne of diepe lijnen (bijv. wangrimpels) glad en daarmee krijgt u een strakker uitziend gezicht. Is er sprake van een sterk verslapte huid dan kan een facelift eventueel in combinatie met een filler een goede oplossing bieden.

Is het mogelijk om rimpels onder de ogen te verwijderen?

De traangootjes zijn de diepe rimpels onder de ogen. Door de rimpels onder de ogen op te vullen, is de traangoot minder goed te zien en hierdoor krijgt u een minder vermoeiende uitstraling.

Kunnen jullie de rimpels op mijn voorhoofd verwijderen?

Op het voorhoofd kunnen verticale blijvende lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaan en zijn horizontale rimpels boven de wenkbrauwen waar te nemen. Door de voorhoofdspier te behandelen met een tijdelijke spierontspanner worden de rimpels op het voorhoofd minder zichtbaar. Tussen de wenkbrauwen kan de cosmetisch arts de fronsrimpel opvullen met fillers. Het resultaat: een ontspannen en uitgerust gelaat.

Wat is het verschil tussen kraaienpootjes en lachrimpels?

Lachrimpels zijn de rimpels onder het oog en de kraaienpootjes bevinden zich naast het oog. De rimpels worden door dezelfde spier veroorzaakt en de lijnen kunnen met een tijdelijke spierontspanner minder zichtbaar worden.

Zijn er verschillende fillervarianten?

Ieder behandelgebied vraagt om een andere fillervariant. Zo is de één speciaal ontwikkeld om volume terug te brengen in grote gebieden als de wangen en is de andere uitermate geschikt om rokerslijntjes op de bovenlip op te vullen. Rokerslijntjes opvullen vraagt om een andere substantie, namelijk: de rimpels zijn minder diep en er is minder vulmiddel nodig.

Kunnen fillers ook gebruikt worden tegen mijn neusrimpels?

Neusrimpels ook wel Bunny lines zijn de rimpels aan de zijkanten van de neusbrug. Ze ontstaan als gevolg van te actieve spiertjes in de neus. Met een tijdelijke spierontspanner zijn de rimpels van de neus te verhelpen.

Kan mijn kromme neus gecorrigeerd worden?

Uw neus opvullen als u ontevreden bent over de vorm van uw neus biedt een goede oplossing voor een kromme neus, haakneus, een hangende neuspunt of een bobbel op de neus. Door bijvoorbeeld de neusrug op te vullen of de neuspunt te liften kan de neus optisch een rechte vorm krijgen. De cosmetisch arts gebruikt tijdelijke fillers voor de neus die door het lichaam na een jaar worden afgebroken. Wilt u het resultaat behouden dan dient u de behandeling te herhalen.

Hebben de fillers een blijvende werking?

Het lichaam breekt fillers na ongeveer een jaar af en dan dient de behandeling herhaald te worden.