Rimpels

Rimpels

Rimpels ontstaan door het herhaaldelijk plooien van de huid. Denk aan een vel papier wat je licht dubbel vouwt. Het papier kun je nu nog enigszins gladstrijken. Maar vouw het papier nu 50 keer op die zelfde plek en je zult zien dat die vouw niet meer glad gestreken kan worden. Zo gaat dat ook met onze huid.

Hierbij kan worden gedacht kraaienpootjes, frons rimpels, voorhoofdrimpels.

Naarmate de huid ouder wordt verliest het langzaam de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zijn de stofjes die ervoor zorgen dat de huid volume heeft en op z’n plek blijft zitten. Dit proces zorgt ervoor dat de huid dunner en minder elastisch wordt wat weer bijdraagt aan het dieper worden van rimpels.

Ook is bijvoorbeeld bekend dat roken, stress en een regelmatige blootstelling aan uv-licht mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van plooien, lijnen en rimpels in het gezicht zoals afhangende mondhoeken, wallen onder de ogen, neus- en lippenplooi en de mondhoekplooi.

Waarom rimpels behandelen

Het ligt binnen de technische mogelijkheden om je huid langer in conditie te houden, en het is een wens van vele mensen. Doordat we de huid beter in conditie houden krijgen rimpels en verzakking van de huid minder kans op doorwerken. Een gezonde huid weerspiegeld voor vele mensen een gezond leven.

Door middel van het gebruik van fillers en Botox kunnen we actieve rimpels en passieve rimpels behandelen. Passieve rimpels zijn de rimpels die zonder mimiek (spierinspanning) zichtbaar zijn, actieve rimpels worden juist wel zichtbaar bij mimiek.

 

botox behandeling

Prijzen

Botox

vanaf

€ 210,-

Fillers

vanaf

€ 550,-

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail of telefoon of het contact formulier

Dr Decates Botox Fillers Amsterdam
Persoonlijk contact
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Nationaal Huidcentrum - Bussum
Erasmus MC - Rotterdam
Kliniek Veldhoven

Contact formulier

  FAQ

  Wat zijn rimpels?

  Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Bij een blijvende rimpel is er sprake van een tekort aan collageen, elastine en hyaluronzuur. Naarmate we ouder worden nemen deze stoffen af en wordt onze huid rimpelig en minder glad. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Het eiwit elastine zorgt ervoor dat het weefsel kan rekken (elasticiteit). Hyaluronzuur heeft de eigenschap om vocht aan zich te binden. Een verminderde aanwezigheid hiervan resulteert in een verslapte huid, rimpels en volumeverlies. Met injectables kunnen de tekenen van veroudering verzacht en zichtbaar verminderd worden.

  Hoe krijg je rimpels weg?

  Rimpels in het gezicht verwijderen kan met behulp van fillers of een tijdelijke spierontspanner. Crèmes daarentegen zijn niet in staat om volume in de huid te brengen of spieren te ontspannen.

  Ik wil een strakker gezicht zonder operatie, kan dat?

  Groeven en rimpels opvulllen door middel van fillers zorgt voor een toename van volume in het gezicht . Het strijkt de ingevallen gebieden, fijne of diepe lijnen (bijv. wangrimpels) glad en daarmee krijgt u een strakker uitziend gezicht. Is er sprake van een sterk verslapte huid dan kan een facelift eventueel in combinatie met een filler een goede oplossing bieden.

  Is het mogelijk om rimpels onder de ogen te verwijderen?

  De traangootjes zijn de diepe rimpels onder de ogen. Door de rimpels onder de ogen op te vullen, is de traangoot minder goed te zien en hierdoor krijgt u een minder vermoeiende uitstraling.

  Kunnen jullie de rimpels op mijn voorhoofd verwijderen?

  Op het voorhoofd kunnen verticale blijvende lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaan en zijn horizontale rimpels boven de wenkbrauwen waar te nemen. Door de voorhoofdspier te behandelen met een tijdelijke spierontspanner worden de rimpels op het voorhoofd minder zichtbaar. Tussen de wenkbrauwen kan de cosmetisch arts de fronsrimpel opvullen met fillers. Het resultaat: een ontspannen en uitgerust gelaat.

  Wat is het verschil tussen kraaienpootjes en lachrimpels?

  Lachrimpels zijn de rimpels onder het oog en de kraaienpootjes bevinden zich naast het oog. De rimpels worden door dezelfde spier veroorzaakt en de lijnen kunnen met een tijdelijke spierontspanner minder zichtbaar worden.

  Zijn er verschillende fillervarianten?

  Ieder behandelgebied vraagt om een andere fillervariant. Zo is de één speciaal ontwikkeld om volume terug te brengen in grote gebieden als de wangen en is de andere uitermate geschikt om rokerslijntjes op de bovenlip op te vullen. Rokerslijntjes opvullen vraagt om een andere substantie, namelijk: de rimpels zijn minder diep en er is minder vulmiddel nodig.

  Kunnen fillers ook gebruikt worden tegen mijn neusrimpels?

  Neusrimpels ook wel Bunny lines zijn de rimpels aan de zijkanten van de neusbrug. Ze ontstaan als gevolg van te actieve spiertjes in de neus. Met een tijdelijke spierontspanner zijn de rimpels van de neus te verhelpen.

  Kan mijn kromme neus gecorrigeerd worden?

  Uw neus opvullen als u ontevreden bent over de vorm van uw neus biedt een goede oplossing voor een kromme neus, haakneus, een hangende neuspunt of een bobbel op de neus. Door bijvoorbeeld de neusrug op te vullen of de neuspunt te liften kan de neus optisch een rechte vorm krijgen. De cosmetisch arts gebruikt tijdelijke fillers voor de neus die door het lichaam na een jaar worden afgebroken. Wilt u het resultaat behouden dan dient u de behandeling te herhalen.

  Hebben de fillers een blijvende werking?

  Het lichaam breekt fillers na ongeveer een jaar af en dan dient de behandeling herhaald te worden.