Intermittent fasting

Er is steeds meer bewijs dat eten in een periode van 6 uur en vasten gedurende 18 uur een metabole omschakeling van op glucose gebaseerde naar keton gebaseerde energie kan veroorzaken.
Met als gevolg een verhoogde stressbestendigheid, verhoogde levensduur en een verminderde incidentie van ziekten, waaronder kanker en obesitas.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra1905136
Deze studie laat zien dat de mens geprogrammeerd is om fysiek sterker en gezonder te worden als we onze cellen uitdagen.

De reactie van cellen op intermittent fasting zijn verbluffend! “Intermitterend vasten ontlokt evolutionair behouden, adaptieve cellulaire responsen die zijn geïntegreerd tussen en binnen organen op een manier die de glucoseregulatie verbetert, de stressweerstand verhoogt en ontstekingen onderdrukt. Tijdens het vasten activeren cellen paden die intrinsiek verbeteren afweer tegen oxidatieve en metabole stress en die die beschadigde moleculen verwijderen of repareren.” Voel je beter en fitter, krijg meer weerstand tegen ziektes en stop sommige verouderingsprocessen of keer ze zelfs om!

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven