Rimpelbehandeling

Rimpelbehandeling

Rimpels ontstaan door het herhaaldelijk plooien van de huid. Je kunt het proces vergelijken met een vel papier dat je dubbel vouwt: doe je dit vaak op dezelfde plek, dan blijft de vouw zichtbaar. Hetzelfde gebeurt met onze huid op plaatsen waar deze veel in beweging is. Collageen en elastine zijn hierbij belangrijke stofjes, want ze zorgen ervoor dat de huid volume heeft en op z’n plek blijft zitten. Maar hoe ouder de huid wordt, hoe minder collageen en elastine er aangemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat de huid dunner en minder elastisch wordt, waardoor rimpels dieper worden. Ook andere invloeden spelen een rol bij het ontstaan van rimpels, zoals roken, stress en teveel UV-licht. Een rimpelbehandeling kan dan een uitkomst bieden. 

Waarom een rimpelbehandeling?

Met botox en fillers kan ik ervoor zorgen dat de huid beter in conditie blijft, waardoor rimpels en verzakkingen minder kans krijgen. Hierbij kan het gaan om zowel passieve als actieve rimpels: passieve rimpels zijn zichtbaar zonder mimiek (spierinspanning), terwijl actieve rimpels juist bij mimiek zichtbaar zijn. Beide soorten rimpels kunnen effectief behandeld worden met een rimpelbehandeling.

botox behandeling

De mogelijkheden

Een rimpelbehandeling is op veel verschillende manieren toepasbaar: denk hierbij aan de meest voor de hand liggende plaatsen, zoals kraaienpootjes, fronsrimpels of voorhoofdsrimpels. Maar ook bij hangende mondhoeken, wallen onder de ogen, de neus- en lippenplooi en de mondhoekplooi kan een rimpelbehandeling het gewenste resultaat geven. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en jouw doelen, wordt er gekozen voor botox of fillers. Deze keuze is belangrijk, want beide injectables dienen een ander doel: botox ontspant de spier en zorgt zo voor een glad resultaat, terwijl fillers volume geven waar deze ontbreekt.

Jouw unieke rimpelbehandeling

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om al jouw imperfecties aan te pakken met een rimpelbehandeling: soms is wat je wil niet wat je nodig hebt. Het is vaak juist de kunst om met kleine aanpassingen een groot verschil te maken – een uitspraak die al snel mijn motto werd. Als esthetisch arts kan ik jou adviseren: wat wil je met een rimpelbehandeling bereiken, en welke stappen kunnen we samen zetten? Ik wil dat jij je goed en mooi voelt als je in de spiegel kijkt, zonder dat je expressie verliest. 

Prijzen

Botox

vanaf

€ 210,-

Fillers

vanaf

€ 550,-

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven

FAQ

Wat zijn rimpels?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Bij een blijvende rimpel is er sprake van een tekort aan collageen, elastine en hyaluronzuur. Naarmate we ouder worden nemen deze stoffen af en wordt onze huid rimpelig en minder glad.

Hoe krijg je rimpels weg?

Rimpels in het gezicht verwijderen kan met behulp van fillers of een tijdelijke spierontspanner. Crèmes daarentegen zijn niet in staat om volume in de huid te brengen of spieren te ontspannen.

Wat Is collageen

Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Uit het Grieks vertaald is collageen ‘samenbinden’. Dit bindende eiwit plakt weefsel aan elkaar waardoor stevige verbindingen ontstaan. Je huid bestaat voor ongeveer 70% uit collageen en naarmate dit minder wordt, wordt je huid slapper en ontstaan er meer rimpels.

Wat is elastine

Elastine is een elastisch Proteïne in bindweefsel. Dit eiwit zorgt ervoor dat het weefsel kan rekken (elasticiteit). Je huid blijft dus vitaal en rekbaar met elastine. Naarmate je huid minder elastine bevat ontstaan er rimpels en gaat de huid meer hangen.

Wat Is collageen

Hyaluronzuur heeft de eigenschap om vocht aan zich te binden. Een verminderde aanwezigheid hiervan resulteert in een verslapte huid, rimpels en volumeverlies. 

Hebben de fillers een blijvende werking?

Het lichaam breekt fillers na ongeveer een jaar af en dan kan de behandeling herhaald te worden.
Er is geen limiet aan hoeveel behandelingen je opvolgend kunt doen, wel dien je daarbij altijd rekening te houden met de kwaliteit van de filler en de behandelend arts.

Ik wil een strakker gezicht zonder operatie, kan dat?

Groeven en rimpels opvulllen door middel van fillers zorgt voor een toename van volume in het gezicht . Het strijkt de ingevallen gebieden, fijne of diepe lijnen (bijv. wangrimpels) glad en daarmee krijgt u een strakker uitziend gezicht. Is er sprake van een sterk verslapte huid dan kan een facelift eventueel in combinatie met een filler een goede oplossing bieden.

Is het mogelijk om rimpels onder de ogen te verwijderen?

De traangootjes zijn de diepe rimpels onder de ogen. Door de rimpels onder de ogen op te vullen, is de traangoot minder goed te zien en hierdoor krijgt u een minder vermoeiende uitstraling.

Kunnen jullie de rimpels op mijn voorhoofd verwijderen?

Op het voorhoofd kunnen verticale blijvende lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaan en zijn horizontale rimpels boven de wenkbrauwen waar te nemen. Door de voorhoofdspier te behandelen met een tijdelijke spierontspanner worden de rimpels op het voorhoofd minder zichtbaar. Tussen de wenkbrauwen kan de cosmetisch arts de fronsrimpel opvullen met fillers. Het resultaat: een ontspannen en uitgerust gelaat.

Wat is het verschil tussen kraaienpootjes en lachrimpels?

Lachrimpels zijn de rimpels onder het oog en de kraaienpootjes bevinden zich naast het oog. De rimpels worden door dezelfde spier veroorzaakt en de lijnen kunnen met een tijdelijke spierontspanner minder zichtbaar worden.

Zijn er verschillende fillervarianten?

Ieder behandelgebied vraagt om een andere fillervariant. Zo is de één speciaal ontwikkeld om volume terug te brengen in grote gebieden als de wangen en is de andere uitermate geschikt om rokerslijntjes op de bovenlip op te vullen. Rokerslijntjes opvullen vraagt om een andere substantie, namelijk: de rimpels zijn minder diep en er is minder vulmiddel nodig.

Kunnen fillers ook gebruikt worden tegen mijn neusrimpels?

Neusrimpels ook wel Bunny lines zijn de rimpels aan de zijkanten van de neusbrug. Ze ontstaan als gevolg van te actieve spiertjes in de neus. Met een tijdelijke spierontspanner zijn de rimpels van de neus te verhelpen.

Kan mijn kromme neus gecorrigeerd worden?

Uw neus opvullen als u ontevreden bent over de vorm van uw neus biedt een goede oplossing voor een kromme neus, haakneus, een hangende neuspunt of een bobbel op de neus. Door bijvoorbeeld de neusrug op te vullen of de neuspunt te liften kan de neus optisch een rechte vorm krijgen. De cosmetisch arts gebruikt tijdelijke fillers voor de neus die door het lichaam na een jaar worden afgebroken. Wilt u het resultaat behouden dan dient u de behandeling te herhalen.