Mondkapjes tegen Corona

In het ziekenhuis gaat mijn complicatiespreekuur gewoon door, dan draag ik een mondkapje.

In Nederland hebben we inmiddels meer dan 14500 besmettingen en meer dan 1330 doden als gevolg van de Corona epidemie.
Als we het risico elkaar te besmetten willen beperken, kunnen we soms zelf best een extra stapje zetten, zoals een mondkapje dragen.
Er zijn steeds meer geluiden dat dit wel degelijk zin heeft.

Onlangs heeft George Gao (director-general of the Chinese Center for Disease Control and Prevention (CDC)) zich hier over uitgelaten. Hij is van mening dat een van de grootste fouten rond de pandemie in Westerse landen is dat de overheid het dragen van mondkapjes niet actief aanmoedigt.

https://www.sciencemag.org/news/2020/03/not-wearing-masks-protect-against-coronavirus-big-mistake-top-chinese-scientist-says

De reden hiervoor is dat er een groot tekort is. De voorraad is daarom in veel landen vooral bestemd voor medisch personeel.
Wat niet vaak wordt belicht is dat je zelf heel makkelijk een mondkapje kan maken! Je kunt bijvoorbeeld een stofzuigerzak opknippen en met wat elastiekjes omvormen tot een mondkapje. Naast een leuk tijdsbedrijf is het goed voor je eigen gezondheid en die van anderen. Elke vorm van preventie (hoe amateuristisch ook) blijkt nog altijd beter dan helemaal geen preventie.

Op youtube kun je genoeg voorbeelden vinden. Zoek op “covid-19 mask”

Alle beetjes helpen!

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven