Wat is nou eigenlijk een filler?

Fillers behoren tot de category injectables. Het zijn injecteerbare gelachtige vulmiddelen voor de huid op basis van Hyaluronzuur (medische term Hyaluronan). Hyaluronan is een lichaamseigen binding wat bestaat uit lange ketens disachariden. Disachariden zijn op hun beurt weer een keten van 2 monosachariden.
Deze sachariden vallen allemaal onder de category reducerende suikers. Deze suikers hebben de eigenschap veel vocht vast te houden en dat is precies wat Hyaluronan dus heel goed doet. Tot maar liefst 6 liter per gram!
Het woord Hyaluronzuur komt van het Griekse woord “Hyalos” (glas) in combinatie met uronzuur. Het werd namelijk voor het eerst ontdekt in het oog, wat een “glasachtig lichaam” is. Het oog bestaat uit 98% Uronzuur en 2% Hyaluronan.

Wat doet Hyaluronan allemaal?

  • wateropslag
  • zorgt voor ruimte voor migrerende cellen
  • stootkussen in bindweefsels
  • aanmaak van reuzenmoleculen
  • interactie met receptoren

Hyaluronan is dus een erg belangrijke stof en perfect voor het opvullen van een dunner wordende huid en rimpels.
Omdat het een lichaamseigen stof is accepteert de huid de vloeistof. Na een behandeling met Hyaluronzuur wordt de vloeistof is ca 12 maanden door het lichaam afgebroken.
Cosmetisch artsen adviseren Hyaluronzuur om de huid langer mooi te houden. Een plooi in de huid die elke dag tientallen keren actief is wordt na verloop van tijd een rimpel.
Door de plooi op te vullen kan de huid niet meer plooien en zal de rimpel niet ontstaan.

Een prachtige manier om zonder snijden je huid langer mooi te houden, preventief rimpels te behandelen, gezichtscontouren aan te passen, lippen te vullen en veel meer.

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven