Zelfbeeld en gezondheid

Bepaalt je zelfbeeld je gezondheid?

Zelfbeeld is van zichzelf al iets vreemds. “Cogito, ergo sum” (I think, therefore I am). Maar wat ben je dan?
Je bent blijkbaar nooit wat je denkt, maar je wordt wel steeds meer van wat je denkt te zijn.

Je lichaam ontwikkelt zich naar wat jij ermee doet. Ren je elke dag, dan wordt je lichaam goed in rennen. Yoga je elke dag, dan wordt je lichaam heel lenig. Zit je elke dag 10 uur op een stoel, dan wordt je lichaam heel goed in zitten.

Zo werkt dat ook precies met je gedachtes. Ben je veel bezig met een onderwerp, dan oefen je om dus veel met dat onderwerp bezig te zijn.
Denk je veel aan je werk, dan wordt je dus goed in veel aan je werk denken. Denk je veel aan je relatie die niet zo goed gaat, dan ben je dus op de gedachte aan het oefenen dat je relatie niet goed gaat. Denk je veel aan die lelijke rimpel in je gezicht, dan oefen je indirect met de gedachte dat je niet mooi genoeg bent.

Dat wat je voedt zal groeien..
Voed dus de positieve dingen!

Dit onderzoek toont aan dat mensen met een sportief zelfbeeld meer bezig zijn met sport en daardoor allerlei indirecte positieve effecten erbij krijgen.
Het lijkt een doodlopende logische verklaring, maar er zit veel meer in, namelijk dat wanneer je je zelfbeeld aanpast (je gedachtes oefent) je automatisch je gedrag erop aanpast!

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5065326/

Wees dus lief voor jezelf zonder empathie te verliezen.

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven