Botox in lippen: waarom niet (of wel)?

Het is een veelvoorkomend misverstand: mensen die volle lippen willen, denken direct aan het inspuiten van botox. Maar wist je dat je voor extra volume niet bij botox moet zijn, maar bij de fillers? Beide behandelingen dienen namelijk een ander doel! Toch kan botox in het gebied rondom de lippen effectief toegepast worden. Ik vertel je graag hoe dat zit.

Geen botox in lippen

Om te snappen waarom er geen botox in lippen kan worden gespoten, is het belangrijk om de werking ervan te begrijpen. Botox is een spierontspanner die ervoor zorgt dat rimpels verzachten of zelfs verdwijnen. De toepassingen van botox zijn daarom eindeloos op plaatsen waar een egaal en glad resultaat gewenst is, zoals bij fronsrimpels, kraaienpootjes, of wenkbrauwlifts. Maar volle lippen? Die krijg je er niet van. Botox mag dan wel veel kwaliteiten hebben; volume geven hoort daar niet bij! Gelukkig hebben we daar de lip fillers voor: deze injecteerbare, lichaamseigen stoffen zorgen ervoor dat jouw lippen de vorm en volume krijgen die je graag wilt. 

Wel botox rond lippen

Hoewel botox in lippen zelf dus uit den boze is, is het niet ongewoon dat botox in het gebied rondom de mond wordt toegepast. Bijvoorbeeld bij afhangende mondhoeken: de botox zorgt er dan voor dat de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken, niet meer zo gespannen zijn. Gespannen spiertjes rondom de mond kunnen er ook voor zorgen dat je lippen asymmetrisch lijken, een probleem dat ook met behulp van botox verholpen kan worden. En wist je dat botox ook verschil kan maken bij een gummy smile? De spieren die de bovenlip omhoog trekken ontspannen zich, waardoor tandvlees minder zichtbaar wordt.

Altijd een behandeling op maat

Botox, fillers, spierontspanners en injecties… Gelukkig hoef jij je zelf geen zorgen te maken over welke behandeling je nodig hebt. Tijdens een intakegesprek bespreken we jouw wensen en doelen, of dat nu gaat om de puntjes op de i, of een onzekerheid waar je al jaren mee rondloopt. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op dat daarbij past, om te zorgen voor een natuurlijk resultaat. Als je daar niet van gaat stralen! 

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven