Lip Fillers

Volle lippen

Je lippen hebben een prominente plaats in je gezicht en zijn belangrijk voor je uitstraling: met volle lippen zie je er gezond en jeugdig uit. Mede hierom zijn lip fillers in korte tijd zeer populair geworden. Een filler in de lippen kan jou bijvoorbeeld helpen als je vindt dat je:

  • te dunne lippen hebt
  • asymmetrische lippen hebt
  • niet aan mode beeld voldoet

 De lip filler behandeling is kort en je ziet na de behandeling meteen het resultaat!

Lippen opvullen bij een gecertificeerde arts

Lippen opvullen: voor sommigen is het bijna alsof ze even een brood bij de bakker gaan halen. Wil jij zonder twijfel je lippen opvullen? Let dan heel goed op waar je dit doet. Omdat lip fillers populair zijn, zit de markt vol met niet-gecertificeerde aanbieders die producten van lage kwaliteit kunnen gebruiken. 
Denk je erover om je lippen te laten opvullen met een mesogun of hyaluronpen?
Lees dan eerst waarom deze behandelingen af te raden zijn!

Om een lang verhaal kort te maken: kies bij het lippen opvullen altijd voor een gecertificeerde arts met de mogelijkheid tot echografie. Een gecertificeerde arts kent namelijk alle details omtrent lip fillers, huidtypes en complicaties. Bovendien vermindert de kans op een complicatie door lip fillers bij het werken met een echo.

Lip fillers zijn hot, maar...

…er zit een belangrijk nadeel aan het streven naar perfectie. Aangezien niemand perfect is, kan dit streven al snel voelen als een eindeloos gevecht met jezelf. Ondanks dat bij lip fillers slechts een korte, relatief eenvoudige behandeling komt kijken, wil dat niet altijd zeggen dat lippen opvullen voor jou de oplossing is. 

Wat je wil is soms niet wat je nodig hebt.
Kleine stapjes. Iedereen heeft natuurlijke kenmerken die mooi zijn. De kracht van een gecertificeerde arts ligt in het versterken van de juiste kenmerken, of juist het verzwakken van de andere.

Als cosmetisch arts KNMG kan ik jou adviseren aan de hand van jouw verlangens. Mijn motto is niet voor niets om met kleine aanpassingen een groot verschil te maken. Natuurlijk mooi. Ik wil dat je je goed en mooi voelt als je in de spiegel kijkt, zonder dat je expressie verliest. Als we met fillers in de lippen dit resultaat kunnen behalen, dan gaan we er samen voor.

Lip fillers: complicaties

Zoals bij elke behandeling zijn er echter ook risico’s. Gelukkig is de kans op complicaties bij fillers in lippen vrij klein, indien je het lippen opvullen door een gecertificeerde arts laat doen. De kans op het krijgen van complicaties is 0.0004%. Mochten er toch complicaties optreden, dan zouden dat de volgende kunnen zijn:

  • langdurige pijn en gevoeligheid
  • compressie van vaten of necrose: dit uit zich in zwarte plekjes
  • verharding of een overgevoeligheidsreactie

In geval van een complicatie bij jouw lip fillers, of zelfs enige twijfel: neem direct contact op!,

Persoonlijk contact

Als behandelend arts sta ik voor jou klaar. Je kunt me daarom altijd bellen of een bericht sturen (whatsapp, instagram of e-mail). Als ik niet in de gelegenheid ben om op te nemen zal ik zsm reageren. Bij mij staan mijn cliënten op de eerste plaats.

Prijzen

Lip Fillers

vanaf

€ 325,-

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven

FAQ

Wat is een filler?

Een filler bestaat uit een kristalheldere gel op basis van hyaluronzuur. Een stof die van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur kan vocht opnemen en zorgt voor hydratatie en volume in de huid. Met het ouder worden neemt de productie van lichaamseigen hyaluronzuur af. Fillers vullen het verlies van volume aan en verbetert de jeugdige uitstraling van het gezicht; het geeft mooiere profiellijnen, vollere lippen en minder rimpeltjes. Het geeft de huid volume terwijl de natuurlijke expressie blijft. Een niet-permanente injectable wordt op termijn door het lichaam geabsorbeerd. U kunt steeds kiezen of u het effect van fillers wilt behouden.

Wat maakt een filler zo uniek?

Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature weer snel wordt afgebroken. Om dit proces te vertragen maakt de fabrikant Corneal gebruik van de beste (farmaceutische) kwaliteit hyaluronzuren in combinatie met een gepatenteerde driedimensionale cross linking techniek. Hierbij worden alle hyaluronzuurketens zeer effectief aan elkaar verbonden, wat in de praktijk betekent dat deze natuurlijke filler zeer traag wordt afgebroken zodat u ook kunt genieten van een langdurig resultaat.

Lippen permanent of tijdelijk opvullen?

In Nederland is het verboden om permanente fillers te gebruiken voor cosmetische doeleinden. De cosmetisch arts werkt uitsluitend met tijdelijke fillers. De fillers in de bovenlip of onderlip worden na circa een jaar afgebroken. Om het resultaat te behouden dient u de behandeling te herhalen.

Heb je opgezwollen lippen na fillers?

Na het opvullen van de lippen kan er zwelling, roodheid of blauwe plekken ontstaan. De zwelling kan tot ongeveer twee dagen aanhouden.

Hoe vind ik de juiste kliniek om mijn lippen op te vullen met fillers?

De cosmetisch arts dient aangesloten te zijn bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde). Tevens is het van belang dat u een consult krijgt waarin u uw wensen, de behandeling, de risico’s en complicaties kunt bespreken. De specialist werkt met tijdelijke fillers en na de behandeling ontvangt u een paspoort waarin staat welk type filler is gebruikt.

Hoe verloopt een behandeling met een filler?

De behandelingen met een filler is snel en gemakkelijk. De behandeling zelf duurt meestal slechts 15-20 minuten, maar kan ook langer duren, afhankelijk van de zones die worden behandeld. Met behulp van een hele fijne naald brengt de arts de filler aan onder het huidoppervlak: oppervlakkig voor de fijne lijntjes en dieper voor de ernstige rimpels en plooien.

Bij sommige aanbieders zijn de lipfillers goedkoop. Is er kwaliteitsverschil?

Bedenk u dat een lipfiller aanbieding, actie voor goedkope lipfillers of een korting geen garantie geeft voor een wenselijk resultaat. De duurzaamheid van de filler verschilt: de ene filler heeft een kortere werking dan de ander. De ervaring van de cosmetisch arts is ook belangrijk bij het opvullen van de lippen. De specialist maakt een nauwkeurige anatomische analyse van het gezicht en weet met veel aandacht en precisie de injectie op de juiste plek en diepte te plaatsen. Dit is van groot belang bij het resultaat en verminderd de kans op complicaties. U bent bij een ZKN gecertificeerde kliniek tevens verzekerd van de hoge eisen die aan de kliniek worden gesteld.

Kan ik ook enkel mijn bovenlip laten opvullen?

U kunt uw lippen vergroten of ervoor kiezen om enkel de bovenlip met een filler te behandelen. Sommige mensen hebben in verhouding tot de bovenlip een grote onderlip. De cosmetisch arts kan de bovenlip corrigeren, zodat de onderste en bovenste lip nagenoeg hetzelfde volume krijgen. Verder kunt u de lippen laten opvullen als de lippen bij het ouder worden door volumeverlies smaller zijn geworden.

Doet het opvullen van de lippen pijn?

Wanneer de filler in de lippen wordt gebracht, wordt naast hyaluronzuur ook het verdovingsmiddel lidocaïne ingespoten. De verdoving werkt direct nadat het de injectienaald verlaat en niet tijdens het inbrengen van de naald.

Wat zijn fillers