Botox behandeling

Wat is botox?

Botox is een merknaam: wanneer we spreken over botox, bedoelen we eigenlijk het eiwit Botuline Toxine. Dit stofje kent een interessante geschiedenis, want wist je dat het een van de meest giftige stoffen ter wereld is? In de 19e eeuw werd het al ontdekt, maar het duurde nog tot 1989 voor de wetenschap het onder controle kreeg en het eerste medicijn met Botuline Toxine op de markt kwam. Na jarenlange ontwikkeling werd botox in 2002 goedgekeurd voor cosmetische toepassingen en kunnen we dus, dankzij de wetenschap, een van origine giftige stof gebruiken voor een prachtig resultaat. Bijzonder, toch? 

Wat doet botox?

 

Botuline Toxine, botox dus, wordt in afgemeten hoeveelheden toegediend om ervoor te zorgen dat spieren tijdelijk niet worden aangestuurd door zenuwen. Met andere woorden: botox zorgt ervoor dat de overdracht van signalen wordt geblokkeerd, en de spier zich minder krachtig samentrekt. HIerdoor worden rimpels minder zichtbaar of verdwijnen ze zelfs. Het effect van botox is echter tijdelijk: na enkele maanden herstelt de overdracht van signalen weer en kan de behandeling herhaald worden. 

botox behandeling

Botox behandeling: de mogelijkheden

Hoewel een botox behandeling je misschien direct doet denken aan dingen zoals fronsrimpels, is botox in het voorhoofd lang niet de enige toepassing van botuline toxine. Botox onder de ogen kan bijvoorbeeld helpen bij kraaienpootjes of wallen, en een wenkbrauwlift met botox kan een hoop verlichting bieden bij zware ogen. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld ook bij een Gummy Smile botox ingespoten, en zorgt botox in de mondhoeken weer voor een stralende glimlach. Ook voor niet-esthetische redenen kan een botox behandeling helpen: botox tegen migraine kan verlichting bieden, en in de oksels blijkt botox tegen zweten ook een effectief middel te zijn.

Jouw unieke botox behandeling

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om al jouw imperfecties aan te pakken met een botox behandeling: soms is wat je wil niet wat je nodig hebt. Het is vaak juist de kunst om met kleine aanpassingen een groot verschil te maken – een uitspraak die al snel mijn motto werd. Als esthetisch arts kan ik jou adviseren aan de hand van jouw verlangens: wat wil je met een botox behandeling bereiken, en welke stappen kunnen we samen zetten? Ik wil dat jij je goed en mooi voelt als je in de spiegel kijkt, zonder dat je expressie verliest.

Botox of fillers?

Maar wat gaat het worden: botox of fillers? Hoewel de twee vaak in één adem genoemd worden, zijn er wel degelijk belangrijke verschillen tussen botox en fillers. Waar een botox behandeling zorgt voor een gladdere aanblik en vaak wordt toegepast bij rimpels, zorgen fillers juist voor volume van bijvoorbeeld lippen, wangen of plooien. Daarom wordt er ook geen botox in lippen gespoten: wie volle lippen wil, moet toch echt bij de lip fillers zijn.

Prijzen

Botox

vanaf

€ 150,-

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven

Botox behandeling