Fillers

Wat is een filler?

Een filler is een injectable: dat betekent dat het een injecteerbaar, gelachtig vulmiddel voor de huid is. De basis voor een filler wordt gevormd door hyaluronzuur, een binding die van nature ook in onze huid voorkomt en zorg voor een elastische en stevige huid. Maar hoe ouder we worden, hoe minder hyaluronzuur onze huid uit zichzelf produceert. Cosmetisch artsen adviseren daarom een filler met hyaluronzuur om de huid langer mooi te houden. Omdat de suikers in hyaluronzuur de eigenschap hebben veel vocht vast te houden, is deze stof namelijk perfect voor het opvullen van dunner wordende huid en rimpels.

Wat doet een filler?

De naam zegt het eigenlijk al: een filler ‘vult’ delen van je gezicht op en zorgen daar voor meer volume. Zo kunnen de contouren van het gezicht hersteld worden en kunnen zichtbare lijnen en rimpels aangepakt worden, maar fillers worden ook gebruikt om de huid te verstevigen op plekken waar dat nodig is. Met een heel dunne injectienaald worden de filler én een verdovingsmiddel onder de huid geplaatst, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. In ongeveer 12 maanden wordt de stof door het lichaam afgebroken, maar de behandeling kan uiteraard herhaald worden. 

Een filler: de mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel toepassingen mogelijk met een filler, waarvan een lip filler waarschijnlijk de populairste is. Maar ook wallen, slapen, jukbeenderen en mondhoeken kunnen met een filler opgevuld worden. Om de gezichtscontouren nog verder te perfectioneren, wordt een filler ook vaak gebruikt in de wangen, neus, kaaklijn of kin. Er kan zelfs gekozen worden voor een ‘liquid facelift’: een combinatie van verschillende behandelingen met fillers én botox, die het hele gezicht een natuurlijk jongere uitstraling geeft. Tot slot kan de behandeling een uitkomst zijn bij (acne-)littekens.

Jouw unieke filler behandeling

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om al jouw imperfecties aan te pakken: soms is wat je wil niet wat je nodig hebt. Het is vaak juist de kunst om met kleine aanpassingen een groot verschil te maken – een uitspraak die al snel mijn motto werd. Als esthetisch arts kan ik jou adviseren aan de hand van jouw verlangens: wat wil je bereiken, en welke stappen kunnen we samen zetten? Ik wil dat jij je goed en mooi voelt als je in de spiegel kijkt, zonder dat je expressie verliest.

Fillers of botox?

Maar wat gaat het worden: fillers of botox? Hoewel de twee vaak in één adem genoemd worden, zijn er wel degelijk belangrijke verschillen. Waar een botox behandeling zorgt voor een gladdere aanblik en vaak wordt toegepast bij rimpels, zorgen fillers juist voor volume van bijvoorbeeld lippen, wangen of plooien. Wie volle lippen wil, moet daarom toch echt bij de lip fillers zijn, en niet bij de botox.

Prijzen

Fillers

vanaf

€ 125,-

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken met Dr. Decates via e-mail, telefoon, of het contact formulier

Dr. Decates
Medisch Laser Centrum - Amsterdam
Kliniek Veldhoven